Dodge Trazo: schizofrene Nissan

Geen reacties

Dodge heeft op de Autoshow van São Paulo de ‘Trazo by Dodge’ onthuld, het eerste tastbare resultaat van de samenwerking tussen Nissan en Chrysler. In feite is de Trazo niets meer of minder dan een Nissan met andere logo’s.

De Dodge Trazo is een kloon van de Nissan Versa, die in Japan als Tiida door het leven gaat. Van de in Nederland niet leverbare Nissan-sedan zijn alleen de logo’s aangepast. Het lijkt erop dat Dodge zich zelf ook een beetje schaamt voor deze kopie, het model heet officieel ‘Trazo by Dodge’ en de bekende logo’s met de ram zijn nergens te vinden. Op de plaatsen van het Nissan-logo is het opschrift ‘Trazo’ te lezen.

Dodge introduceert het model alleen op de Zuid-Amerikaanse markt, vandaar dat de Trazo debuteert op de Autoshow van São Paulo. Het merk wil een graantje meepikken in de groeimarkten van het continent. Aangezien Dodge zelf geen compacte sedan in het assortiment heeft is dit een gemakkelijke manier om meer auto’s te verkopen.

Onder kap ligt een 1.8 benzinemotor, die ook op bio-ethanol loopt. Uiteraard is de zestienkleps krachtbron een product van Nissan. Het blijft overigens niet bij dit model, Nissan gaat een compacte auto bouwen voor het Chrysler-concern en ook op het gebied van pick-ups gaan de twee bedrijven samenwerken.