Levertijd Nissan Qashqai afgenomen

Geen reacties

Kopers van een Nissan Qashqai hoeven nog maar enkele maanden te wachten voordat ze hun nieuwe aanwinst kunnen ophalen. Door de grote vraag naar de crossover was de levertijd opgelopen tot meer dan een jaar. Nissan stuurt nu extra exemplaren naar Nederland.

Sinds de introductie van de Nissan Qashqai in maart 2007 zijn er in Nederland al meer dan 13.000 exemplaren van verkocht. De crossover staat daarmee in de top van het C-segment. Het succes kende echter een keerzijde, want Nissan had moeite aan de vraag te voldoen. Het Japanse merk riep een extra shift in de fabriek in het Engelse Sunderland in het leven om de productie te vergroten.

Nissan heeft nu besloten een groter deel van de productie te reserveren voor de Nederlandse markt, omdat de levertijden in ons land uit de hand dreigden te lopen. Het wachten is nu beperkt tot een acceptabele periode van een paar maanden. De Nissan Qashqai is er naast de reguliere vijfpersoons uitvoering, vanaf 22.500 euro, sinds kort ook als zevenzitter. De prijslijst van de Qashqai+2 begint bij 30.150 euro.