Bijzondere versnellingsbak voor Nissan 370Z

Geen reacties

Een week voor het showdebuut van de Nissan 370Z brengt Nissan nog wat extra informatie naar buiten over de nieuwe coupé. Zo krijgt de 370Z een bijzondere versnellingsbak, die altijd automatisch het ideale toerental vrijgeeft bij de nieuw ingeschakelde versnelling.

De informatie die Nissan vrijgaf bij de eerste foto’s was wel heel erg summier. Nu komt het merk met wat meer gegevens over de 350Z-opvolger naar buiten, die volgende week zijn showdebuut maakt op de Autoshow van Los Angeles.

De 370Z krijgt voor het eerst de beschikking over een automaat, die meteen zeven versnellingen telt. De meest bijzondere transmissie is echter de handgeschakelde variant. Deze past het toerental aan de ingeschakelde versnelling aan bij terugschakelen, zodat de bestuurder altijd over genoeg vermogen en trekkracht beschikt.

Bij de eerste foto’s meldde Nissan dat de 370Z een 3.7 V6 met ‘meer dan’ 320 pk zou krijgen. We schreven toen dat het vermogen waarschijnlijk rond de 335 pk ligt. Nissan bevestigt dit nu, de 370Z krijgt de beschikking over 337 pk. Dat is 24 pk meer dan de 3.5 V6 in de 350Z en zeventien meer dan in de Infiniti G37, waarmee de 370Z een deel van zijn techniek deelt. Nog voor de zomer staat de 370Z bij de dealers.