Nissan Cube: buldog met zonnebril

Geen reacties

Nissan heeft de nieuwe Cube onthuld, een soort mini-MPV. Voor wie denkt dat dit soort autootjes blijft voorbehouden aan de Japanse markt hebben we nieuws: de Cube komt naar Nederland.

De Cube is sinds een jaar of tien te koop in Japan en Nissan acht de tijd rijp om het model naar Europa te halen. Met deze inmiddels derde generatie moet het eind 2009 gaan gebeuren. Speciaal voor de Europese markt komt de Cube met een 1.5 dieselmotor, naast een 1.6 benzinekrachtbron.

Nissan omschrijft de Cube als ‘een auto die niet wil worden gedefinieerd als auto’. Het moet gezegd, het uiterlijk is op z’n minst apart te noemen. Blijkbaar vinden de Japanners dat zelf ook, in het persbericht lezen we als omschrijving ‘buldog met zonnebril’. En als je de voorkant eens goed bekijkt dan weet je waarom.

Van binnen is de Cube vooral praktisch, hij heeft een multifunctioneel interieur dat plaats biedt aan vijf personen. Via een grote deur, die asymmetrisch van vorm is, bereik je de bagageruimte. Alsof je nog niet genoeg opvalt met de Cube, biedt Nissan ook nog allerlei personalisatiemogelijkheden aan. De mini-MPV maakt z’n debuut op de Autoshow van Los Angeles en begin volgend jaar start de verkoop in de Verenigde Staten en Japan.