Nissan vestigt brandstofcelrecord

Geen reacties

De Nissan X-Trail met brandstofcel heeft een rondetijd van 11 minuten en 58 seconden laten noteren op de Nürburgring. Aangezien de GT-R het circuit al binnen 7,5 minuut heeft afgelegd, lijkt dat wellicht geen schokkende prestatie, maar het betreft wel degelijk een record.

De waterstofaangedreven Nissan X-Trail mag zich nu namelijk de snelste brandstofcelauto noemen op de Nordschleife. Nissan was dan ook de eerste autoproducent die met een brandstofcel een officiële rondetijd heeft laten noteren. De X-Trail FCV (Fuel Cell Vehicle) hoefde dus eigenlijk alleen maar de finish te halen. Dat was overigens nog geen eenvoudige opgave, want de weersomstandigheden waren niet in het voordeel voor een recordpoging. Omdat de auto op reguliere straatbanden stond had coureur Frank Eickholt zijn handen vol om de brandstofcelauto op de natte baan te houden.

Eickholt kent als lid van het Nissan-team voor de 24-uursrace op de Nürburgring het 20,8 kilometer lange parcours echter goed. “Als het circuit niet zo nat was geweest, had ik de bochten met meer snelheid kunnen nemen. De ronde had zo’n dertig tot veertig seconden sneller gekund”, aldus Eickholt, die onder de indruk was van de Nissan X-Trail FCV. “Je stapt in, draait de contactsleutel om en weg ben je, net als met een gewone auto. Hoewel de trajecten bergop behoorlijk lastig waren, bleef de snelheid indrukwekkend.”

De X-Trail beschikt over een elektromotor. De vereiste energie wordt in de brandstofcel aan boord opgewekt. Die elektriciteit ontstaat uit een elektrochemische reactie tussen waterstof – dat in een speciaal ontworpen hogedruktank is opgeslagen onder druk van 700 bar – en zuurstof. Het enige bijproduct is waterdamp. Het vermogen van de Nissan X-Trail FCV bedraagt 120 pk en daarmee moet de brandstofcelauto een topsnelheid van 150 km/u kunnen halen. De actieradius bedraagt 500 kilometer.