Nissan Murano zonder dak

Geen reacties

In de wereld van de SUV’s lijkt niets onmogelijk. Als we berichten uit de Verenigde Staten mogen geloven, gaat Nissan de wereld verblijden met een cabrioletversie van de Murano. Het zou gaan om een vierdeurs cabriolet met een traditioneel canvas dak.

Het is net alsof een zeer invloedrijk persoon bij Nissan niet kon kiezen tussen een Murano en een 350Z Roadster en vervolgens dit apparaat liet ontwikkelen. Met het stoffen dak breekt Nissan met de trend van inklapbare hardtops. Gewichtsbesparing zou ten grondslag liggen aan het besluit om voor een softtop te kiezen. Onder de motorkap ligt dezelfde 3,5 liter V6 als bij de gewone Murano, wat betekent dat ook de SUV als dakloze over 264 pk kan beschikken. Anonieme bronnen spreken in Amerika over een marktintroductie in het eerste kwartaal van 2010. Dat betekent dat Nissan ergens volgend jaar een studiemodel moet laten zien.

In deze tijden waarin SUV’s het juist zwaar hebben, ligt een niche-product als een convertible allerminst voor de hand. Aan de andere kant is dit de enige vierdeurs SUV met een open dak ter wereld; slechts de Jeep Wrangler Unlimited komt als klassieke, open terreinwagen bij de Murano Convertible in de buurt. De SUV of terreinwagen en het open dak zijn dus eigenlijk geen vreemden van elkaar.