Kleine facelift voor Nissan Note

Geen reacties

De Salon van Parijs staat pas voor begin oktober op de kalender, maar het eerste echte productnieuws is al binnen. Het bericht is afkomstig van Nissan, dat laat weten dat de Note een kleine facelift ondergaat, en dat er een nieuw klein model onder de Micra wordt gelanceerd.

Voor de Note geldt dat deze alleen aan de voorzijde een kleine metamorfose ondergaat, afgezien daarvan blijft alles bij het oude. Wellicht dat Nissan een poging gaat doen om de Note beter uit de bus te laten komen bij de crashtests van Euro/NCAP. Bij een botsing met de Note moeten vooral voetgangers het ontgelden, getuige de score van twee sterren bij de laatste botsproeven. Of de kleine wijziging ook gevolgen heeft voor de prijsstelling, is nog niet bekend.

De andere twee primeurs die Nissan voor Parijs in petto heeft, liggen mijlenver uit elkaar. Om te beginnen nemen de Japanners de Nissan GT-R V-spec mee van huis, die dankzij enkele technische wijzingen het vermogen ziet toenemen van 480 pk tot 580 pk. Deze auto staat in schril contrast met het model dat nog onder de Nissan Micra in het gamma komt. Nissan doet geen mededelingen over de naam of eventuele levering voor Westerse markten, waarschijnlijker is dat het kleinste model bestemd is voor zogenoemde opkomende economie├źn. Binnenkort weten we vast meer.