Nissan komt met speciale editie van Qashqai

Geen reacties

De Nissan Qashqai krijgt voor het eerst in zijn (korte) bestaan een speciale uitvoering. Meestal heeft een actiemodel als doel de verkopen weer een beetje op gang te krijgen, maar daar kan in dit geval geen sprake van zijn, want de Qashqai is vanaf zijn introductie razend populair.

Toch lijkt het Nissan een goed moment om het gamma even een nieuwe impuls te geven. De Special Edition van de vijfpersoons Qashqai wordt onder meer voorzien van 18-inch lichtmetalen wielen, dakrails en zilverkleurige accenten, zoals de deurgrepen en grille. De grille wordt overigens overgenomen van de Qashqai+2.

Op de optielijst staan onder meer lederen bekleding en een audiosysteem van Bose. De prijzen zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal de Special Edition een paar duizend euro duurder worden dan de reguliere uitvoeringen.

Nissan zal de Special Edition op de Salon van Parijs aan het publiek voorstellen. In oktober verschijnt het model bij de dealers. De oplage wordt niet beperkt, maar de Qashqai Special Edition zal slechts tijdelijk verkrijgbaar zijn.