Nissan vereenvoudigt gamma Qashqai

Geen reacties

Voorafgaand aan de introductie van de Nissan Qashqai+2, die in oktober wordt verwacht, wijzigt het Japanse merk het gamma van de vijfpersoons variant. Alleen de uitrustingsniveaus worden aangepast, het motorengamma blijft ongewijzigd.

De zogenaamde Y-configuratie wordt vervangen door een lineair gamma met drie uitvoeringsniveaus, aldus Nissan. Dat klinkt misschien als hogere wiskunde, maar de conclusie is heel simpel: Nissan breidt de uitrustingen uit. Het nieuwe basismodel is de Visia vanaf 22.500 euro. Voor de Acenta geldt een meerprijs van 2.350 euro en de Tekna kost 2.650 euro extra. De meest complete uitvoering kost 39.935 euro.

Naast de voorzieningen van de oude basisuitvoering, zoals handbediende airconditioning, radio/cd-speler, Bluetooth en stalen 16-inch wielen, beschikt het nieuwe instapmodel Visia voortaan ook over een aansluiting voor mp3-spelers. De Acenta-uitvoering beschikte al over automatische airconditioning, cruise control, mistlampen en parkeerhulp en daar komen nu lichtmetalen 17-inch wielen, automatisch dimmende binnenspiegel en zilverkleurige grille bij. De Tekna, de meest luxe uitvoering van de Qashqai, was al uitgerust met onder meer een panoramisch dak, 6cd-wisselaar en lederen bekleding. In de nieuwe situatie omvat de uitrusting ook zilverkleurige dakrails en extra getint glas voor de achterste ramen.