Nissan komt met eigen Alto naar Parijs

Geen reacties

Nissan heeft op de Autosalon van Parijs de Pixo onthuld, een stadsauto die samen met de Suzuki Alto is ontwikkeld. Ondanks het herkenbare Nissan-neusje zijn de overeenkomsten van de twee modellen groot.

Nissan is voortaan ook actief in het A-segment met de Pixo, het merk sloeg daarvoor de handen ineen met Suzuki. In het interieur is de verwantschap groot. Overigens niet iets waar Nissan zich voor hoeft te schamen, in hetzelfde segment hebben Peugeot, Citroen en Toyota al eerder dat kunstje uitgehaald met de 107, C1 en Aygo.

De Pixo komt in het voorjaar van 2009 op de markt met één benzinemotor die slechts 103 g/km CO2 uitstoot. Het model komt alleen als vijfdeurs en zal ongeveer dezelfde prijsstelling krijgen als zijn Suzuki-broertje.

De conceptcar Nuvu (spreek uit: new view, nieuwe visie) is een plug-in elektrisch aangedreven auto. Bart van Thienen, PR-manager van Nissan, zegt dat de techniek die onder het futuristische uiterlijk zit nagenoeg productierijp is. In 2010 komt Nissan met een elektrische auto, dus geen hybride, die in eerste instantie in Japan op de markt komt. Deze auto heeft een actieradius van 200 km en een topsnelheid van 120 km/u. In het dak van Nuvu zitten zonnecollectoren in de vorm van blaadjes, waardoor het volgens Thienen mogelijk is om omgerekend een dag per maand op zonne-energie te rijden.