Nissan Micra C+C laat zich zien

Geen reacties

Hij zit er al een tijdje aan te komen, en nu heeft Nissan dan ook de eerste officiële foto’s van de Micra C+C vrijgegeven. De hippe cabrio bleef uiteindelijk zeer dicht in de buurt van het studiemodel dat Nissan al drie jaar geleden in Parijs presenteerde.

Niet alleen het uiterlijk is redelijk intact gebleven, ook de naam bleef gehandhaafd: net als het concept noemt Nissan de productieversie Micra C+C. Zoals verwacht mocht worden is de auto uitgerust met een inklapbaar stalen dak, dat wordt gefabriceerd door het Duitse Karmann in Osnabrück.

Omdat de verschillende Europese importeurs nog onderhandelingen voeren over de prijsstelling van de Micra C+C, is nog niet definitief bekend hoe de standaarduitrusting eruit ziet. Er wordt gesproken over 16-inch lichtmetalen velgen, aluminium accenten in het interieur en lederen bekleding op de sportieve stoelen. Voor het interieur zijn de kleuren zwart of lichtblauw met donkerbruin leverbaar.

Nissan gaat de kleine cabrio leveren met twee verschillende benzinemotoren. De 1,4 liter met een vermogen van 88 pk kennen we van de gewone Micra, en er komt een nieuwe 1,6 liter benzinemotor met 110 pk. Deze laatste is een gezamenlijk product van Nissan en Renault. Ongetwijfeld komt Nissan nog deze zomer met de cabrio op de markt. Het ijzer smeden als het heet is, zo hoort dat…