Nissan GT-R uitverkocht

Geen reacties

De Nissan GT-R vliegt even snel de showroom uit, als dat hij over de weg dendert. In Nederland en diverse andere landen zijn alle beschikbare exemplaren reeds vergeven. Het is alleen nog even wachten tot de eerste auto’s geleverd worden.

Nadat alle 21 GT-R’s die voor onze markt zijn bestemd, waren vergeven, kreeg de Nederlandse dealer gisteren nog drie exemplaren toegezegd. Het gaat om Black Editions, waarbij die aanduiding niet refereert aan de exterieurkleur, want de modellen zijn donkergrijs, titaniumgrijs en parelmoerwit. Waarschijnlijk kost het Visscher in Amsterdam, het Nederlandse Nissan High Performance Center niet veel moeite hier kopers voor te vinden.

In Europa zijn in totaal al 1.500 Nissans GT-R verkocht. Tweederde daarvan gaat naar Groot-Brittannië, terwijl Frankrijk 150 stuks toebedeeld heeft gekregen. Ook in de Verenigde Staten loopt de verkoop voorspoedig. Voor dit jaar is de GT-R daar uitverkocht en voor 2009 is al zestig procent van de beschikbare auto’s vergeven. In Amerika start de levering komende juli, in Nederland moeten we wachten tot uiterlijk juni 2009. Volgende week krijgen de kopers de exacte productiedata te horen.