Nissan Note met sterkere dieselmotor

Geen reacties

Vanaf volgende maand wordt de Nissan Note geleverd met een sterkere dieselmotor. Er komen 20 pk’s en 30 Nm’s bij. Daarnaast krijgt de midi-MPV een zesversnellingsbak.

Momenteel wordt de gezinswagen Nissan Note geleverd met een 1,5-liter dCi-motor van 86 pk. Deze wordt vervangen door een exemplaar van 106 pk met turbo en directe inspuiting door middel van een common-rail. De viercilinder krachtbron heeft een volume van 1.461 cc. De motor wordt al geleverd in de Nissan Qashqai.

Het maximum koppel van de nieuwe diesel bedraagt, bij tweeduizend tpm, 240 Nm. De prestaties stijgen navenant. De maximum snelheid ligt twaalf km/u hoger, op 180 km/u. De Note sprint vanuit stilstand tot 100 km/u in 11,1 seconden; dat is zo goed als twee seconden sneller dan voorheen.

De vijfversnellingsbak wordt vervangen door een bak met zes verzetten. De Nissan Note krijgt standaard een roetfilter. Onder meer door deze maatregelen verbruikt de auto na de aanpassingen dezelfde hoeveelheid brandstof: 5,1 l/100 km. Ook de CO2-uitstoot is nagenoeg hetzelfde, 136 g/km. De Note krijgt milieulabel D mee – niet de best mogelijke score.

De Nissan Note met sterkere dieselmotor is per direct te bestellen. De eerste exemplaren worden volgende maand al geleverd. De verkoopprijs voor de Note Life bedraagt 22.730 euro, voor de Note Life Pack 23.430 euro.