Nissan past uitrusting Qashqai aan

Geen reacties

Nissan heeft nog eens kritisch gekeken naar de uitrustingsniveaus voordat het licht vernieuwde model eind november naar de dealers wordt gestuurd. Grootste verandering is de extra verchroomde grille vanaf de Acenta-uitvoering.

Een handig extraatje dat Nissan in de vernieuwde Qashqai monteert is de aansluiting voor een mp3-speler, zoals een iPod. Deze mogelijkheid bestaat voortaan in alle uitvoeringen van de Qashqai. Naast de opvallende grille, krijgt de Acenta nu ook standaard 17-inch lichtmetalen velgen. Ook aan het interieur verandert het een en ander. De binnenspiegel is voorzien van een automatische dimfunctie en de verlichting in de middenconsole is gewijzigd.

De Tekna-uitvoering krijgt vanaf het nieuwe modeljaar standaard dakrails en donker getinte achterrruiten. Het interieur wordt bovendien verrijkt met aluminium accenten, die reeds in de Acenta werden toegepast.

Aan de reeks beschikbare motoren wordt niets gewijzigd. De opgefriste Nissan Qashqai gaat in oktober in productie en staat een maand later in de showroom. Ook de zevenzits variant is rond die tijd beschikbaar. Welke gevolgen de wijzigingen hebben voor de prijzen is nog niet duidelijk.