Nissan komt met Eco-gaspedaal

Geen reacties

Nissan komt met een speciaal gaspedaal dat ervoor zorgt dat de bestuurder niet onnodig veel gas geeft. Het Eco-pedaal duwt terug zodra de bestuurder zijn pedaal te diep indrukt, waardoor het verbruik gereduceerd wordt.

Het Eco-pedaal van Nissan is het nieuwste snufje in de lange rij van verbruiksreducerende mogelijkheden. Het pedaal registreert wanneer de bestuurder onnodig veel gas geeft en het actuele verbruik teveel toeneemt. Een indicator op het dashboard geeft aan wanneer dit het geval is en het pedaal geeft dan tegendruk waardoor de bestuurder minder gas kan geven.

Gelukkig is Nissan wel zo slim erbij te vermelden dat deze functie uitgeschakeld kan worden. Intern onderzoek heeft uitgewezen dat de besparing van brandstof, en daarmee de reductie van CO2-uitstoot, zo’n vijf tot tien procent is.

Het Eco-gaspedaal is geen toekomstmuziek, vanaf volgend jaar bouwt Nissan deze ‘gadget’ in verschillende modellen in. Welke modellen dat zijn maakt het merk niet bekend maar de GT-R en 350Z lijken ons vooralsnog weinig geschikte kandidaten.