Eerste beelden Nissan Maxima

Geen reacties

Nissan had de beelden van de nieuwe Maxima graag voor zichzelf gehouden tot morgen, wanneer de auto onthuld wordt op de Autoshow van New York. Degenen die direct naar de dealer willen rennen om er een te bestellen moeten we teleurstellen: hij is niet voor Nederland.

De nieuwe Nissan Maxima beleeft morgen zijn werelddebuut in New York, dus dat de beelden eerder op straat liggen is jammer voor het Japanse merk. Het ontwerp oogt vlot en modern. Nissan is dan ook niet te beroerd het woord ‘sportcoupé’ in de mond te nemen.

Elke generatie van de Maxima heeft een gemiddelde levensduur van slechts vier jaar, en dit is alweer de zevende. Omdat dit gelekte foto’s zijn is er nog geen officiële informatie beschikbaar. Het ligt in de verwachting dat de 3.5 V6 uit de 350 Z onder kap komt te liggen, zij het in een iets tammere variant. De V6 in de oude Maxima telde 260 pk.

De Maxima wordt sinds 2004 niet meer in Europa geleverd, vanwege tegenvallende verkoopresultaten. Het model kon hier geen potten breken tussen concurrenten als de Audi A6 en Mercedes E-Klasse. Ook deze nieuwe generatie zal het vasteland van Europa niet bereiken.