Nissan Qashqai+2 voor extra (kleine) mensen

Geen reacties

Van de populaire cross-over Nissan Qashqai komt een nieuwe versie uit, die plaats biedt aan zeven personen. De auto is daarvoor verlengd en ietwat verhoogd. In de Qashqai+2 passen vooral extra kinderen.

Sinds de lancering een jaar geleden, zijn in Europa al 170.000 exemplaren van de Nissan Qashqai gekocht of besteld. Door de vijfzitter uit te breiden met één zitrij, biedt de nieuwe Qashqai+2 plaats aan zeven personen. De wielbasis is hiervoor met 13,5 centimeter verlengd. De totale lengte van de auto komt uit op 4,526 meter, een toename van 21,1 centimeter.

Het dak en de achterkant zijn geherprofileerd en ook vergroot. Ondanks deze inspanningen biedt de derde rij slechts plaats aan twee personen die niet langer zijn dan 1,60 meter. De Qashqai+2 is dus vooral interessant voor een familie met veel kinderen.

De extra rij stoelen is volledig wegklapbaar, waardoor een groot vloeroppervlak ontstaat. Dat biedt plaats aan bijna vijfhonderd liter bagage. Dat is negentig liter meer dan de standaard Qashqai.

De zevenzitter is honderd kilo zwaarder dan de vijfzits Qashqai. De ophanging en elektrische stuurbekrachtiging zijn hieraan aangepast. Uiterlijk is de Qashqai+2 tot aan de A-stijl bijna identiek aan het origineel. De +2 heeft een andere grille, kofferdeksel en achterbumper, plus verlengde derde zijruit.

Er verschijnen van de Qashqai+2 twee benzine versies (1,6-liter en 2,0-liter) en twee diesels (1,5-liter en 2,0-liter dCi). De tweeliter versies worden aangeboden met 4WD, terwijl de uitvoeringen met kleine motoren voorwielaangedreven zijn. Er komen verschillende versnellingsbakopties.

Om de wachttijden voor de +2 niet zo lang te laten oplopen als voor de originele Qashqai, gaat de productiefaciliteit een extra dienst draaien. Het debuut van de Nissan Qashqai+2 is in juli tijdens de Autoshow van Londen.