Veel animo voor Nissan GT-R

Geen reacties

Nissan noemt de interesse voor de nieuwe GT-R overweldigend. Een dag na het openen van de orderboeken stond de teller al op elf. Weer een dag later hadden zich al twintig kopers gemeld. Nissan Nederland heeft de fabrikant inmiddels gevraagd om meer exemplaren beschikbaar te stellen.

De Nederlandse importeur verwacht in totaal zo’n dertig exemplaren van de nieuwe GT-R te kunnen verkopen in Nederland. Het eerste exemplaar van de sportauto, die een slordige 119.900 euro kost, wordt in maart 2009 afgeleverd. De GT-R staat te koop bij Visscher Amsterdam, het High Performance Center van Nissan in Nederland.

De Nissan GT-R is voorzien van een 480 pk sterke V6-motor. De bolide heeft een topsnelheid van 310 km/h en sprint binnen 3,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. De auto is uitgerust met diverse technische snufjes die direct uit de autosport afkomstig zijn. Dat het één van de sportiefste auto’s voor de openbare weg is, blijkt wel uit de rondetijd op de befaamde Nordschleife van de Nürburgring: 7:38,54.