Nissan GT-R nóg sneller op de Nürburgring

Geen reacties

De Nissan GT-R heeft zijn eigen tijd op de Nürburgring aangescherpt tot 7.29. Daarmee is de sportauto ‘officieel’ een van de snelste productieauto’s ter wereld.

De engineers van Nissan wisten zeker dat de GT-R een tijd van onder de 7.30 kon neerzetten, maar bij de snelheidspoging van vorig jaar werden ze gehinderd door een halfnatte baan. De GT-R kwam toen niet verder dan 7.38, wat overigens nog altijd sneller is dan de tijd van de Porsche 911 Turbo.

Testrijder Tochio Suzuki mocht gisteren een nieuwe poging wagen en deze keer dook de GT-R onder de 7.30. Met een rondetijd van 7.29 nestelt de Japanse sportauto zich op de tweede plaats bij de ongemodificeerde straatauto’s. De eerste plaats is nog altijd in handen van het Italiaanse sportwagenmerk Pagani, dat met de Zonda F afgelopen november een tijd van 7.27 noteerde.

Hoofdengeneer Kazutoshi Mizuno is uiteraard verheugd met het resultaat, maar niet verbaasd: “We hebben altijd al geweten dat de GT-R in staat was in minder dan 7.30 de Nürburgring te ronden. Hiermee laten we opnieuw zien dat deze auto tot een van de snelste productieauto’s ter wereld behoort”