Nissans CVT slaat aan

Geen reacties

Nissan heeft het afgelopen boekjaar, dat van april tot en met maart loopt, meer dan een miljoen auto’s verkocht met traploze automatische transmissie (CVT). Daarmee heeft het de doelstelling die in het Nissan Green Program 2010 was vastgesteld, nu al ruimschoots behaald.

Nissan nam zich in december 2006 voor om tegen 2010 een miljoen auto’s te hebben verkocht met CVT. Dat doel is nu reeds bereikt. Sinds 2004 is de verkoop van de brandstofbesparende automatische transmissie namelijk verviervoudigd. Meer dan een kwart van alle Nissans die wereldwijd worden verkocht zijn met CVT uitgerust. Vooral in Noord-Amerika en Japan is de transmissie populair, daar kiest bijna de helft van de Nissan-rijders voor de traploze automaat.

Het Nissan Green Program 2010 richt zich op nieuwe technologieën, producten en diensten die tot doel hebben de uitstoot van schadelijke stoffen terug te brengen en het hergebruik van materialen te bevorderen. De CVT, die optimale prestaties en een hoog rendement biedt, sluit daar naadloos op aan.