Energieprijs voor navigatiesysteem Nissan

Geen reacties

Nissan heeft in Japan een vooraanstaande energieprijs in de wacht gesleept met het nieuwe navigatiesysteem Carwings. De slimme technologie stippelt de snelste én zuinigste route uit bij druk verkeer en filevorming.

De prijs is uitgereikt door het Energy Conservation Center en het Agency for Natural Resources and Energy (ANRE), dat onderdeel uitmaakt van het Japanse ministerie van economie, handel en industrie. Bij het toekennen van de award voor innovatieve, energiebesparende oplossingen is speciaal gelet op materialen, apparaten en systemen die substantieel bijdragen aan een lager energieverbruik.

Het Carwings navigatiesysteem van Nissan viel bij de jury in de smaak omdat het de doorstroming van het verkeer bevordert en de automobilisten beduidend zuiniger laat rijden. Op basis van historische data en actuele verkeersinformatie kan Carwings snel een alternatieve route uitstippelen met minder files en opstoppingen. Dat leidt tot kortere reistijden en een lager brandstofverbruik. Carwings-gebruikers kunnen bovendien hun verbruik vergelijken met andere rijders. De ranglijst stimuleert hen het nog zuiniger aan te doen.