Nissan roept 130.000 Navara’s terug

Geen reacties

Nissan is in Europa gestart met een grootschalige terugroepactie voor de Nissan Navara. Zo’n 130.000 eigenaren worden verzocht zich te melden bij de plaatselijke dealer voor een aanpassing aan de besturingseenheid van de airbags.

Nissan noemt de terugroepactie doodleuk een ‘servicecampagne’, maar om er zeker van te zijn dat alle eigenaren terug naar de garage komen, neemt het merk persoonlijk contact met ze op. In Nederland gaat het om 920 auto’s, die tussen januari 2005 en mei 2007 zijn geproduceerd.

Het gaat om de zogenaamde Airbag Control Unit, de regelcomputer die het opblazen van de airbags aanstuurt bij een aanrijding. Nissan voert softwareverbeteringen door in het systeem, een klusje dat zo’n 20 minuten in beslag neemt. Uiteraard berekent de dealer geen kosten door aan de klant.

De terugroepactie is puur preventief, er zijn geen gevallen bekend waarbij de airbags niet goed ontvouwden. De eigenaren van de pick-up hoeven zich dus geen zorgen te maken, maar worden desondanks vriendelijk verzocht hun dealer met een bezoek te vereren.