Eerste Europese Infinity is de EX37

Geen reacties

Niet de EX35, maar de EX37 wordt de eerste cross-over die Infinity in Europa gaat verkopen. De EX37 ziet er uit als een kruising van sedan en coupé, maar heeft kenmerken van een SUV.

De Infinity EX37 heeft een relatief lange wielbasis en motorkap. Samen met de schuin aflopende achterzijde geven deze de auto het uiterlijk van een coupé. Maar de EX37 heeft vier deuren en een achterklep. De kleine SUV is volgens de autofabrikant één van de lichtste auto’s in z’n klasse. Om vijftig kilo gewicht te besparen, is de motorkap van aluminium en de achterklep van kunsthars.

De auto zal op de markt worden gebracht met een 3,7-liter V6 op basis van de Nissan VQ-motor. Het vermogen zal maximaal 310 pk zijn en het koppel 350 Nm. De EX37 deelt onderdelen met de G37 sedan en G37 coupé.

Aangezien Infinity het luxemerk van Nissan is, wordt de EX37 uitgerust met veel voorzieningen. Zo heeft de cross-over standaard cruise control, bluetooth aansluiting, parkeersensoren en donker getint glas. Bovenop de meegeleverde voorzieningen zijn er uitbreidingsmogelijkheden. Het bekleden van de stoelen met leer is een voorbeeld.

De Infinity EX37 is leverbaar vanaf oktober. Ook wordt de sedan G37 verwacht, waarbij de vierwielaangedreven versie de naam ATTESA E-TS krijgt. In Nederland zullen de verkopen via importeur Autobinck verlopen. Volgende week zal het merk zich aan het Europese publiek voorstellen op de Autosalon van Genève.