Let the show begin: Volkswagen, Seat en Nissan.

Geen reacties

Het showgeweld in Genève is losgebarsten en Autokopen.nl is vanaf de persdag live aanwezig. Volkswagen showt de nieuwe Scirocco en de Golf TDI Hybrid, en bij Seat komen we de Bocanegra tegen, de voorbode van de nieuwe Ibiza.

Maar we beginnen bij Nissan, waar behalve veel aantrekkelijke showdames ook een aantal Europese primeurs zijn te vinden. De Murano is geheel vernieuwd, inclusief nieuwe bodemplaat. Het grootste verschil met zijn voorganger is dat de nieuwe niet exclusief voor de Amerikaanse markt is ontworpen, maar ook voor Europa en Azië. Hij blijft leverbaar met V6-benzinemotor, maar vanaf 2010 komt daar een V6-diesel bij. In oktober staat de nieuwe Murano bij de dealers, de prijzen zullen een fractie hoger liggen.

Daarnaast heeft Nissan de prijs van de GT-R bekend gemaakt, vanaf april kan de sportwagen worden besteld voor 119.900 euro. Gegadigden moeten 5000 euro aanbetalen en geduld hebben tot maart 2009, want dan pas start de levering. De vraag is nu al groter dan het aanbod, dus de importeur probeert het aantal van tien toegezegde exemplaren voor Nederland te verhogen.

Volkswagen

Het belangrijkste nieuws bij Volkswagen is natuurlijk de nieuwe Scirocco, die door ontwerper Walter de’ Silva van studiemodel tot productiemodel is omgetoverd. We kunnen concluderen dat de Scirocco een stoere en sportieve auto is geworden, met een opvallend dikke kont en een gemene voorkant. Niet geheel toevallig stonden er twee ‘Alfa-rode’ exemplaren op de stand. Opvallend detail is dat het VW-logo op de motorkap ligt, en niet in de grille zit. Dit zal waarschijnlijk bij alle nieuwe Volkswagens gebeuren, te beginnen met de nieuwe Golf die in het najaar onthuld wordt.

Het dashboard van de Scirocco is overgenomen uit de Eos, prijzen zijn nog niet bekend. Vanaf september is de auto leverbaar. Daarnaast presenteert Volkswagen de Golf TDI Hybrid Concept, die in 2009 als Golf VI op de markt komt. Opvallend is dat de TDI slechts drie cilinders telt.

Seat
Bij Seat treffen we de Bocanegra aan, een auto die een zeer goede indruk geeft van de volgende Ibiza. Hij is ontworpen door Luc Donckerwolke, het eerste nieuwe model van zijn hand na het vertrek van Walter de’ Silva. Volgens Seat is het een perfecte combinatie van sportiviteit, emotie en efficiency.

WvdE en BK vanuit Genève.