Nissan gooit Micra door elkaar

Geen reacties

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Zo ook in de auto-industrie. Nissan heeft bijvoorbeeld de Micra eens flink door elkaar gehusseld. Niet alleen is het model aan alle kanten opgefrist, ook is het gamma uitgebreid met een nieuwe versie. Deze Micra Mix kent een voordelige introductieprijs van 11.695 euro. De vernieuwde Micra is er al vanaf 10.995 euro.

Een van de opvallendste elementen van de nieuwe Mica is de tweedelige grille. Deze is voorzien van een chromen omlijsting en honingraatstructuur. Daarnaast heeft Nissan de verlichtingsunits gemoderniseerd. De richtingaanwijzers zijn gehuisvest achter helder, blauw getint glas, terwijl de koplampunits donkerder zijn gemaakt. Bovendien is de bolling wat afgevlakt.

De vernieuwde Micra is leverbaar als driedeurs en vijfdeurs hatchback. Er zijn vijf motoropties, waarvan vier benzinemotoren en één diesel. De 1.5 dCi met directe injectie en intercooler levert 86 pk. De benzinemotoren zijn een 1,2-liter met 65 of 80 pk, een 1,4-liter met 88 pk en een 1,6-liter met 110 pk.