Nissan opent poort naar de toekomst

Geen reacties

Nissan heeft het nieuwe Advanced Technology Center in Japan officieel in gebruik genomen. Het hypermoderne ontwikkelingscentrum moet het Japanse merk een voorsprong verschaffen op het gebied van milieu en veiligheid.

Verschillende bestaande ontwikkelingsafdelingen van Nissan zijn samengebracht in het Nissan Advanced Technology Center. “We hebben het NATC opgericht om het proces van onderzoek en ontwikkeling van baanbrekende technieken te versnellen”, zegt Mitsuhiko Yamashita, Executive Vice President van de Nissan Motor Company. “Wat hier wordt ontwikkeld, komt terecht in de nieuwe generatie Nissan-modellen, en is gericht op een duurzame en veilige mobiele samenleving. Het nieuwe centrum concentreert zich op techniek die voldoet aan de eisen zoals die zijn opgesteld in het Nissan Green Program voor 2010 en verder.”

De focus in het NATC ligt op het ontwikkelen van ‘groene’ aandrijvingsvormen, zoals hybride en elektrische auto’s. Het nieuwe ontwikkelingscentrum heeft 2.000 arbeidsplaatsen en omvat laboratoria voor zowel auto’s als alleen aandrijflijnen. Nissan heeft 90 miljard yen (550 miljoen euro) geïnvesteerd in het NATC en verschillende verbeteringen op het gebied van research & development. Een deel van dat bedrag gaat naar het bestaande ontwikkelingscentrum voor aandrijflijnen en de nieuwe designstudio.