Vernieuwde 350Z alleen in Amerika

Geen reacties

De vernieuwde Nissan 350Z, waarvan de eerste foto’s zijn vrijgegeven, blijft vooralsnog voorbehouden aan de Amerikaanse markt. De Japanse sportwagen is strakker en vooral sterker dan zijn voorganger.

De nieuwe vorm van de motorkap laat weinig aan de verbeelding over wat betreft het geweld dat eronder schuil gaat. De nieuwe 3,5-liter V6 VQ-HR levert 310 pk; de laatste twee letters staan voor High Response. Het blok levert niet alleen 10 pk meer dan zijn voorganger, het is ook tot hogere toerentallen in staat. Volgens Nissan zijn circa 80 procent van de vitale onderdelen in de motor opnieuw ontworpen. De vierde generatie VQ V6 heeft het desalniettemin voor het veertiende opeenvolgende jaar geschopt tot de ‘Ten Best Engines’ lijst van Ward’s Auto World Magazine.

Afgezien van de nieuwe motor en de noodzakelijke aanpassing van de motorkap, heeft Nissan weinig veranderd aan de succesvolle sportwagen. Het model is wel leverbaar in drie nieuwe kleuren en voortaan voorzien van een Bluetooth handsfree-telefoonsysteem. Naast de standaard zwarte kap kan de Roadster voortaan ook worden geleverd met een grijze softtop, in plaats van een blauwe.

Gelijktijdig met zijn presentatie op de autoshow van Detroit is de Nissan 350Z in de verkoop gegaan in de Verenigde Staten. De Nederlandse Nissan-importeur heeft nog geen plannen bekendgemaakt om de sportauto ook in ons land te voeren.