Nissan pionier in brandstofceltechnologie

Geen reacties

De Nissan X-Trail FCV is het eerste model ter wereld dat rijdt zonder uitstoot van CO2. Dankzij een geavanceerde brandstofceltechnologie rijdt deze auto op een lage elektrische energie. In Japan rijdt reeds bij wijze van proef een X-Trail FCV rond. Deze Nissan is een onderdeel van een vloot huurauto’s met chauffeur. Op deze manier kunnen mensen kennismaken met de prestaties en techniek van dit nieuwe model. Op deze manier wordt getoond dat er nu technieken zijn om de uitstoot van auto’s minder belastend te maken voor het milieu.

Brandstofceltechnologie staat voor autorijden zonder uitstoot van milieubelastende gassen. Bij deze geavanceerde techniek komt als uitstoot slechts waterdamp vrij, door gebruik te maken van twee opnieuw te gebruiken elementen: zuurstof- en waterstofgassen, die van nature al aanwezig zijn in de lucht die we inademen. De technologie bestaat uit de chemische fusie tussen de waterstof en de zuurstof, waarbij elektrische energie vrijkomt, met water als enige afvalproduct. Dit zou een mogelijk lagere belasting voor het milieu moeten vormen.

Elke Nissan X-Trail FCV (Fuel Cell Vehicle) is voorzien van een brandstofcelpakket en compacte lithium-ionaccu’s, die in staat zijn om hetzelfde prestatieniveau te leveren als auto’s die op benzine rijden. Het brandstofcelpakket is goed voor een vermogen van 90 kilowatt, waarmee de topsnelheid en de acceleratie gelijk is aan die van een op benzine rijdend model. Hiermee worden mogelijke vooroordelen over de rij-prestaties van dit model uit de weg geruimd.

Als onderdeel van het Nissan Green Program 2010 biedt Nissan vooruitstrevende technologie en innovatieve producten aan, waaronder de brandstofcelauto’s, om wereldwijd bij te dragen aan het terugdringen van CO2-uitstoot. Sinds april 2006 biedt Nissan consumenten de mogelijkheid om bij de Nissan Gallery in Ginza, Tokyo, kennis te maken met de prestaties en de voordelen van brandstofcelauto’s.