Nissan verbetert X-Trail

Geen reacties

Nissan heeft op de Salon van Genève de vernieuwde X-Trail onthuld. Het onderstel is compleet nieuw, de carrosserie is op flink wat punten gewijzigd en het motoraanbod is gemoderniseerd. Bovendien is de binnenruimte vergroot.

Nissan vroeg de 615.000 kopers van de eerste generatie X-Trail om raad bij de ontwikkeling van het nieuwe model. De meesten waren goed te spreken over de offroadcapaciteiten, maar aan de hand van de opmerkingen bracht Nissan toch enkele subtiele wijzigingen aan. Zo is het All Mode 4×4 systeem uitgebreid met nieuwe functies die het rijden in het terrein gemakkelijker maken, zoals Downhill Drive Support en Uphill Start Support.

De nieuwe X-Trail staat op hetzelfde platform als de onlangs geïntroduceerde Nissan Qashqai. De wielbasis is met 2,63 meter iets langer dan die van zijn voorganger. In de totale lengte is de X-Trail 17,5 centimeter gegroeid naar 4,63 meter. Hierdoor is de laadruimte flink toegenomen en zitten ook de passagiers iets ruimer.

Alleen de 169 pk sterke 2,5-liter zestienkleps viercilinder is overgebleven van het ‘oude’ motoraanbod. De overige drie motoren zijn nieuw in het gamma. Ze worden gekenmerkt door krachtigere prestaties tegenover een gunstiger verbruik. De nieuwe benzinemotor is een aluminium tweeliter met 140 pk en een maximumkoppel van 193 Nm. Voor het eerst is er keuze uit twee turbodieselmotoren, waarvan een met 150 pk en 320 Nm, en de ander met 173 pk en 360 Nm. Beide zijn afgeleid van de tweeliter MID-krachtbron die samen met Renault werd ontwikkeld. De nieuwe Nissan X-TRAIL is vanaf deze zomer in Europa leverbaar. De prijzen zijn nog niet bekend.