Nieuwe Nissan Cabstar

Geen reacties

Je zou het bijna vergeten, maar Nissan maakt niet alleen gezinsauto’s, maar is ook actief op de bedrijfswagenmarkt. De Japanners kondigen zelfs een ‘grootscheeps modellenoffensief’ aan in dit segment.

In november verschijnt de vernieuwde Nissan Cabstar in Europa. De nieuwe Cabstar borduurt voort op de sterke punten van het voorgaande model. De combinatie van een lage kilometerkostprijs, gebruiksgemak, comfort, veelzijdige laadmogelijkheden en even krachtige als veilige prestaties maken de nieuwe Cabstar tot een aantrekkelijk alternatief in het zwaar bevochten segment van lichte bedrijfswagens.

Voor de nieuwe Cabstar komen drie nieuwe motoren beschikbaar, waaronder twee varianten van een 2,5-liter common-rail dieselmotor. Deze leveren een vermogen van respectievelijk 110 en 130 pk, en een koppel van 250 en 270 Nm. De derde nieuwe motor is een ZD30 3,0-liter diesel, goed voor 150 pk en 350 Nm.

Om ondernemers de mogelijkheid te geven een Cabstar te kiezen die in alle opzichten aan hun wensen voldoet, voorziet het leveringsprogramma in een groot aantal uitvoeringen. De Cabstar is leverbaar met een wielbasis van 2.500 mm, 2.900 mm en 3.400 mm. Daarnaast zijn er twee configuraties voor de cabine: een kantelbare enkele cabine en een vaste dubbelcabine.