Nissan laat studenten het werk doen

Geen reacties

Nissan heeft designstudenten van de universiteit in het Duitse Pforzheim de opdracht gegeven na te denken over de toekomst van het automerk. Hierbij werd gekeken naar imago, lifestyle en vervoersconcepten.

In het Europese designcentrum van Nissan in Londen presenteerden negen studenten onlangs hun visie op de auto van de toekomst. Studenten uit het vijfde semester maakten een kleimodel van het exterieur, terwijl studenten uit zevende semester zich bezighielden met ideeën voor het interieur.

Uit nader onderzoek van de studenten naar de toekomstige levensstijlen en behoeften van klanten kwam naar voren dat Nissan vooral ‘gewaagd’ en ‘doordacht’ te werk moet gaan. Shiro Nakamura kwam van het hoofdkantoor naar Nissan Design Europe om de studenten te begroeten. “Met dit soort trainingen kunnen we de designers van morgen motiveren en uitdagen. Dit project is geslaagd wanneer de betrokken studenten een gevoel krijgen voor de wensen en de smaak die onze klanten over tien jaar hebben.”
Gezien het bijgeleverde fotomateriaal lijken de studenten redelijk overtuigd dat Nissan-rijders over een decennium nog steeds dezelfde smaak hebben als nu…