Nissan Micra uit de gracht gevist

Geen reacties

‘Nieuwe Micra voor familie Hennink’ kopte het persbericht van Nissan. Even waren we bang dat het Japanse merk voortaan een persbericht ging uitsturen voor iedere verkochte auto. En gezien het succes van de Note zou dat een flinke overbelasting van onze mailbox betekenen. Gelukkig is dat niet het geval, het verhaal achter de nieuwe Micra voor de Henninks blijkt namelijk een stuk minder gelukkig.

Het echtpaar Hennink was namelijk slachtoffer van de overwinning van Ajax in de Nederlandse bekerfinale. Na afloop van de huldiging op het Leidseplein waren enkele Ajax-aanhangers namelijk niet helemaal helder meer en lieten zij een pad van vernieling achter. Daarbij werd onder meer de 13 jaar oude Nissan Micra van Auke en Simon Hennink de gracht in geduwd.

Een tragedie voor het echtpaar, want de auto is onmisbaar voor hen. Plannen voor vervanging van hun betrouwbare vervoersmiddel hadden de Henninks geenszins. Diverse berichten in de media over het voorval leidden tot een stroom van reacties. Ook Nissan Nederland was aangedaan door het trieste lot van de Micra en bood het paar een nieuw exemplaar aan. “We kunnen het nog steeds niet bevatten.” Vertelt Auke Hennink. “We zijn iedereen, en Nissan in het bijzonder, meer dan dankbaar.” En zo loopt het verhaal toch nog gelukkig af.