Bizarre Nissan-concepten op Genève

Geen reacties

Nissan grijpt de Salon van Genève aan om enkele nieuwe modellen te toetsen. De Pivo kennen we al uit Tokyo, maar is nu voor het eerst in Europa te zien en de Terranaut beleeft zijn heuse werelddebuut op de Zwitserse autobeurs.

Wij vragen ons af in welke geestestoestand de ontwerpers zich bevonden tijdens het bedenken van de Terranaut. De koets ziet er lekker dik en redelijk conventioneel uit, maar aan de binnenzijde hebben de Nissan-creatievelingen een compleet laboratorium ingericht. De cabine biedt plaats aan drie personen, achterin bevindt zich een ruimte met moderne onderzoeksapparatuur, een computer en communicatiemiddelen die zijn gepositioneerd onder een grote glazen koepel. Om op ieder terrein uit de voeten te kunnen, beschikt de Terranaut over speciale Goodyear-banden. Op de openbare weg is er weinig bijzonders aan deze banden, behalve dat ze zeer lastig lek te krijgen zijn. Door de interne luchtdruk te veranderen, zijn ze echter te transformeren tot offroadbanden met grof profiel. Een leuk trucje dat vast ook goed scoort op bruiloften en partijen.

Waar de Nissan Terranaut is ontworpen om op iedere uithoek van de aarde mensen te laten schrikken met zijn brute looks, komt de Nissan Pivo vooral tot zijn recht in de stad. Dit aparte autootje wordt aangedreven door een elektrische ‘Super Motor’, en waarom dit met twee kapitalen gespeld wordt, weten wij ook niet. Het geheime wapen van dit studiemodel is het parkeergemak. Niet alleen het kleine formaat, waarin toch drie mensen passen, maar vooral de draaibare cabine maken het uiterst gemakkelijk om de Pivo kwijt te kunnen op de kleinste en krapste parkeerplaatsen.

Overigens stelt Nissan ook doodgewone auto’s ten toon in Genève. Zo staan er onder meer de Murano, 350Z Roadster, de Pathfinder, de Navara King Cab, de Micra C+C en als toppunt van degelijkheid: de Note, de compacte familieauto die vanaf maart op de markt komt. Helaas zonder glazen koepel en speciale banden, wel met vijf zitplaatsen. En dat is eigenlijk wel zo functioneel.