Nissan Note komt in maart

Geen reacties

De Nissan Note komt vanaf 18 maart in de showroom te staan. De prijslijst van de compacte familieauto begint bij 15.995 euro. De Note stamt direct af van de Tone conceptauto die in 2004 op de Salon van Parijs werd getoond.

Klaagden we gisteren nog dat de Note, in tegenstelling tot het Terranaut-concept, niet was voorzien van een koepel, stuurt Nissan prompt een foto waarop de familieauto wordt overkoepeld door een speelrek. Weliswaar niet van glas en hij wordt ook niet standaard bij de auto geleverd, maar het begin is er.

Binnenin valt overigens genoeg te spelen voor de kinderen op de achterbank. Ze hebben een zee aan ruimte ter beschikking. Ook volwassen achterpassagiers hoeven niet opgevouwen te zitten. De beenruimte is volgens Nissan zelfs groter dan die van verschillende sedans in het topsegment. Bij gebrek aan passagiers kan de achterbank naar voren worden geschoven en de leuningen opgeklapt zodat een laadvolume ontstaat van 1.332 liter. Voor het vervoeren van lange voorwerpen kan ook de passagiersstoel worden ineengevouwen.

De Nissan Note heeft bij zijn introductie in maart vier motoren tot zijn beschikking, gelijkmatig verdeeld over diesels en benzinemotoren. De benzinemotoren, een 1,4 liter zestienkleps met 88 pk en een 1,6 liter met 110 pk, komen uit Nissans eigen fabrieken. De 1,5 liter dieselmotoren komen uit de stal van partner Renault. Beide versies zijn uitgevoerd met een turbolader en common rail-technologie. De intercooler maakt het verschil tussen de 68 en 86 pk sterke zelfontbranders.