Nissan Note dit weekend verkrijgbaar

Geen reacties

De nieuwe Nissan Note is vanaf morgen, 18 maart, in de Nederlandse Nissan showrooms te zien. Morgen wordt namelijk deze gloednieuwe ruimtewagen officieel gepresenteerd. De Note is compact van buiten en opmerkelijk ruim van binnen, met erg veel bergruimte rondom alle passagiers. Als echte gezinsauto komen ook de kinderen goed aan hun trekken in de Note.

De Nissan-dealers zien de toekomst van deze nieuwe loot aan de Nissan-stam al helemaal zitten; de helft van de geplande jaarverkoop is al door de dealers ingekocht. Naar verluidt zo’n 1.800 exemplaren zijn al bij de importeur besteld.

Voor de nissan dealer is de Note een erg welkome aanvulling op het gamma, dit model zal ze het volume moeten gaan bieden waarmee ze met de eerder gepresenteerde nieuwe Nissan modellen nog te kort kwamen. De Nissan Roadster, Murano en Pathfinder waren immers niet voor een groot publiek maar voor bepaalde niche-groepen bedoeld.
De Note wordt gepresenteerd als een ideale gezinsauto waarvan volume wordt verwacht. Men steekt in op jongere kopers en gezinnen, die het merk deels de rug hebben toegekeerd in de afgelopen jaren door het toch verouderde modellen assortiment.

En inderdaad, de Nissan Note is heel geschikt voor gezinnen met volop bergruimte en flexibiliteit. De auto is gebaseerd op het platform van de Nissan Micra en de Renaults Clio en Modus. De Note is voor z’n afmeting verbazingwekkend ruim, mede door de lange wielbasis van 2,60 meter bij een lengte van 4,08 meter.

Tip: Lees ook de rij-impressie van de Nissan Note