Nissan Note volgt Almera op

Geen reacties

Langzaamaan druppelt er steeds meer IAA-nieuws binnen. In Frankfurt komt Nissan met de Europese première van de Note, een MPV-achtig model dat vanaf volgend voorjaar leverbaar is.

De Nissan Note lijkt behoorlijk op de Scénic van zustermerk Renault en deelt dan ook een groot deel van diens techniek. De nieuwe Nissan komt in het voorjaar van 2006 op de markt en volgt de weinig inspirerende Almera op. De vijfdeurs gezinsauto is 4,08 meter lang en heeft een wielbasis van 2,60 meter.

Volgens Nissan koppelt de Note rijplezier aan een flexibel indeelbaar interieur. De uitgebreid verstelbare en verschuifbare achterbank neemt de praktische kant van het concept voor zijn rekening. Een bijdrage aan het rijplezier wordt geleverd door twee benzine- en twee dieselmotoren. De Note-koper heeft de keuze uit twee 1,5 liter dCi commonrail dieselmotoren met 68 of 86 pk. Bij de benzinemotoren is er een 1,4 liter met 88 pk en een 1,6 liter met 110 pk. Over prijzen en uitvoeringen zijn nog geen details vrijgegeven.