Nissan zet de Tone

Geen reacties

Nissan gaat de strijd aan met de Opel Meriva en de Fiat Idea. In het marktsegment van compacte MPVs introduceren de Japanners namelijk de Nissan Tone, een Europese versie van de vanaf januari 2005 in Japan verkrijgbaar Note.

De aanpassingen van het model voor de Europese markt gaat wat verder dan alleen het omdraaien van de n en de t uit de naam. De Tone heeft een ander neusje dan de Note en de grille en de bumpers zijn net ietsje anders. De Tone staat op het platform van de Micra, waarvan de assen verder uit elkaar zijn geplaatst, zodat er voldoende interieurruimte is ontstaan om de aanduiding MPV te rechtvaardigen. Verder heeft de Tone ook een ander belangrijk kenmerk van de Micra gekregen: de koplampen die als heldere oogjes de wereld in kijken.

In de Tone passen vijf volwassenen, maar de achterbank is eenvoudig neer te klappen zodat er slechts twee zitplaatsen overblijven. Dan ontstaat een vlakke laadvloer met diverse handige opbergvakken. De afmetingen van de Tone zijn nagenoeg gelijk aan die van zijn concurrenten; hij meet 4,05 meter in de lengte, 1,71 in de breedte en 1,54 in de hoogte.

Nissan gaat de Tone vanaf eind volgend jaar in het Engelse Sunderland bouwen. De eerste modellen zullen aan het begin van 2006 in de Nederlandse showroom staan.