Nissan werkt aan snelle Micra

Geen reacties

Nissan schijnt een snelle versie van de Micra te ontwikkelen die de concurrentie aan moet gaan met modellen als de Toyota Yaris T Sport en Citroën C2 VTR. De 1,6 liter motor moet naar verluid 110 pk gaan leveren.

De Nissan Micra met de oogjes is inmiddels alweer bijna een jaar op de markt en de verkoop loopt aardig. Dit jaar werden er al zon 3.544 exemplaren van verkocht, wat Nissan op een veertigste plaats in de ranglijst van bestverkochte modellen bracht. En dat terwijl het motoraanbod nu stopt bij een 1,4 liter motor die 80 pk levert. Als er een snellere versie van het kleine autootje komt, dan zou dit model wel eens een paar treetjes hoger kunnen komen.

Volgens insiders werken de ingenieurs van Nissan en Renault aan een compleet nieuwe serie motoren, waarvan de 1.6 de eerste is. Op den duur zou deze krachtbron ook in de Renault Clio moeten komen. De Nissan Micra C+C, de coupé-cabriolet die in het voorjaar van 2005 wordt geïntroduceerd, zal eveneens worden aangedreven door de pittige 1.6. Met deze uitbreiding kan Nissan de concurrentie met opgeheven hoofd tegemoet treden. En wie weet komt er dan ook wel weer zon leuke Nissan Micra Challenge aan.