Nissan gaat Murano definitief in Europa leveren

Geen reacties

Je zag hem af en toe al opduiken op de Nederlandse wegen, want de Nissan Murano wordt tot nu toe al mondjesmaat grijs geïmporteerd uit Amerika. Dat hoeft straks niet meer, want Nissan heeft besloten deze futuristisch gelijnde SUV ook voor Europeanen beschikbaar te stellen.

De Murano is speciaal voor de Amerikaanse markt ontwikkeld, en dat betekent dat hij niet voldeed aan de wensen van Europese consumenten en wetgevers. Nissan heeft dan ook lang zitten dubben of ze het ding ook naar Europa moesten halen, de totale afzet in de Oude Wereld is namelijk begroot op slechts zesduizend stuks. Nu is dan toch de kogel door de kerk en vanaf februari 2005 is de Murano gewoon bij de Nederlandse Nissan-dealer te bestellen.

Uiterlijk hoefde er niet veel te worden veranderd: een andere achterklep om de brede kentekenplaat kwijt te kunnen, een forsere frontspoiler en windgeleiders voor de wielen. In het interieur zijn wat onzichtbare modificaties doorgevoerd om hem aan de eisen van Euro NCAP te laten voldoen. Voor de rest is het koelsysteem van de motor, de software van de CVT-transmissie en het remsysteem aangepast aan de sportievere Europese rijstijl.

De Murano zal in Europa uitsluitend worden geleverd met vierwielaandrijving en een 3,5 liter V6. Dit blok kennen we hier al uit de 350Z sportwagen en is goed voor 234 pk en een koppel van 318 Nm. Hiermee haalt de SUV een topsnelheid van 200 km/h.

De Murano die straks in de Nederlandse showroom staat is fully loaded, er staan geen opties op de prijslijst. Standaard zijn onder meer een achteruitrijcamera met kleurenmonitor, elektrisch verstelbare pedalen, een zonnedak, lederen bekleding met verwarmbare voorstoelen, climate control, een navigatiesysteem en een Bose audiosysteem met 6-cd-wisselaar. Dit feestje kost bij elkaar 58.600,. Nissan Nederland denkt er in 2005 vijfhonderd stuks te doen, een kleine tien procent van de Europese afzet.