Sport Concept wordt nieuwe Nissan Almera

Geen reacties

Nissan presenteert eind maart op de autoshow in New York een conceptauto van een compact model. De productieversie van deze Sport Concept is de opvolger van de Europese Almera.

De Sport Concept is gebaseerd op het Japanse type Tiida. Dat model wordt in Japan al enkele maanden verkocht en zal binnenkort ook in China te koop zijn. In Europa verschijnt een licht aangepaste uitvoering als vervanger van de Almera. Verwacht deze niet voor de tweede helft van 2006 in de showrooms. Voorlopig plant Nissan voor Europa alleen een hatchback-uitvoering met drie of vijf deuren.

De Sport Concept behoort tot een serie studiemodellen, waartoe ook de eerder geïntroduceerde Actic en Azeal behoren. Met die serie concepts wil Nissan naar eigen zeggen groot denken in het segment van kleine autos. De Sport Concept is een driedeurs auto die genoeg ruimte biedt aan vier personen.

De ontwerpers hebben het studiemodel dik aangekleed met fors verbrede wielkasten, 20 inch lichtmetalen wielen in zesspaak design, extra grote bumpers met grote luchtinlaat vóór, een diffusor achter en achtervleugel boven de achterklep. De vorm van de parelmoerwit gespoten carrosserie verwijst volgens Nissan naar dierlijke bewegingen. In het interieur zijn racestoelen, vierpuntsgordels voor de vier inzittenden, een driespaaks stuurwiel en een speaker en woofer in de hoedenplank te vinden.