Nissan Murano goed uit de startblokken

Geen reacties

Lang heeft Nissan zitten dubben of ze de Murano naar Nederland zou halen. De voor Amerika bestemde SUV zou hier toch niet aanslaan. De verkoopaantallen van de sinds februari via het officiële kanaal verkrijgbare Murano bewijzen nu al het tegendeel.

Sinds de verkoopstart zijn al 270 orders getekend en daarmee heeft Nissan in drie maanden tijd al meer dan de helft van de verkoopdoelstelling voor 2005 bereikt. De target van 500 stuks zal dus niet echt een uitdaging zijn voor Nissan.

De Murano is ontworpen en ontwikkeld voor de Amerikaanse markt, waar de SUV al een tijdje leverbaar is. Met een aantal geringe aanpassingen, onder andere aan het onderstel en het koelsysteem van de auto, is de Murano sinds februari nu ook in Nederland te koop. In één uitvoering, met de 3,5 liter V6 die ook de 350Z aandrijft en goed is voor 234 pk en 318 Nm. De motor is standaard gekoppeld aan de traploze X-Tronic CVT-automaat.

Voor 59.100, hoef je niet meer door de optielijst te bladeren, want opties zijn er niet, afgezien van metallic lak ( 995,). Climate control, 18 inch lichtmetaal, lederen bekleding, het is allemaal standaard. En daarmee is de Murano behoorlijk scherp geprijsd, zeker als je de prijslijsten van de concurrentie er op naslaat. Wij denken dat het wel goed komt met die verkoopdoelstelling.