4×4 als vingeroefening voor Nissan

Geen reacties

Bij Nissan krijgen ze er maar geen genoeg van: ze hebben al de trendy SUV X-TRAIL en de echte-mannenterreinauto Patrol. Nu laat het merk de Dunehawk zien. Voorlopig moeten we het nog doen met deze schets, maar op de autotentoonstelling van Frankfurt kunnen we dit studiemodel in t echt zien.

Volgens Nissan is de Dunehawk een vingeroefening voor de SUVs van morgen. Dit model is een mid-sized SUV, dat betekent dat hij nog enigszins aanvaardbare afmetingen heeft. Het experimentele model is uitgerust met de tweede generatie van het All Mode 4×4 systeem van Nissan. De eerste generatie daarvan vinden we in de X-TRAIL. Nissan belooft dat de auto met dit systeem off road goed uit de voeten kan, maar dat hij wat de prestaties op het asfalt betreft niets hoeft in te leveren.

Een ander nieuwtje op 4×4-gebied dat Nissan in Frankfurt laat zien, is een X-TRAIL met brandstofceltechnologie. Die auto heeft al een uitgebreide praktijktest achter de rug. Sterker nog: aan het eind van dit jaar gaat de X-TRAIL met brandstofcel in proefproductie.