Nissan speelt thuiswedstrijd

Geen reacties

Nissan is in thuisland Japan bijna verplicht om tijdens de Tokyo Motor Show flink uit te pakken. En dat doet de autofabrikant dan ook. Tijdens de tentoonstelling wordt de stand van Nissan opgesierd door zeven nieuwe autos, waaronder een aantal spannende concepten.

Een van die studiemodellen is de Nissan C-Note, een compacte auto met veel ruimte voor de inzittenden. De C-Note is voorzien van alle mogelijke luxe, iets wat in dit segment niet zo vaak voorkomt. Verder studeert ook Nissan op de toekomstige toepassing van een brandstofcel. Met de Effis wil het merk laten zien dat zulke autos ook licht en compact kunnen zijn. De Nissan Effis beschikt over twee zogenaamde Super Motoren, die alle wielen onafhankelijk van elkaar aandrijven. Probleem van de brandstofcel is het formaat van de accu. De Effis beschikt over een Lithium-ion batterij, die lichter en platter is dan andere batterijen.

Met de Fuga introduceert Nissan een nieuw type luxe sedan. De Fuga heeft een uitgesproken sportief uiterlijk en dankzij een lange wielbasis een uitzonderlijk ruim interieur. Ook de verhoogde daklijn draagt daaraan bij. De Fuga is op alles voorbereid, onder meer dankzij de modernste elektronische gadgets. Er zijn zelfs speakers aangebracht in de hoofdsteunen van de achterbank, daarmee moet een Captain of Industry bijvoorbeeld kunnen vergaderen via video.

Nog meer nieuwe namen die in de toekomst een rol gaan spelen bij Nissan: de Murano, een vierwielaangedreven sedan met SUV-eigenschappen. De Murano heeft een 3,5-liter DOHC-motor met een vermogen van 245 pk, gekoppeld aan Nissans XTRONIC CVT continu variabele transmissie. Een andere nieuweling is de Nissan Redigo, een nieuwe verschijning in cabrio-land. Leuk aan de Redigo is een uit twee panelen bestaand glazen dak.

Verder toont Nissan in Tokio een nieuwe MPV, met de rustgevende naam Serenity. Deze biedt ruimte aan zes inzittenden, die ieder een eigen stoel hebben. In de Serenity zijn technieken als shift-by-wire en steering-by-wire toegepast, en cameras met groothoeklenzen helpen de bestuurder bij het autorijden.