C+C = Charmant + Clever

Geen reacties

De nieuwe Micra was al een echt hebbeding, en nu heeft Nissan bekendgemaakt dat ook de Coupé + Cabriolet-versie in productie gaat. Hij komt in 2005 in Europa op de markt en krijgt de naam Micra C+C. Léuk dat-ie is! C+C staat uiteraard voor Coupé + Cabriolet. Maar het had net zo goed Charmant + Clever kunnen zijn.

Als concept beleefde de C+C vorig jaar zijn wereldpremière tijdens de Parijse Autosalon. De enthousiaste bezoekers werd toen al gemeld dat de auto over een aantal jaar zo maar op de openbare weg zou kunnen rijden. Dat wordt dus vanaf 2005.

Olijk

Hij trekt de aandacht met zijn olijke, frisse verschijning en de hoog geplaatste koplampen. In de auto valt het vrolijke dashboard op met het centrale bedieningspaneel. Het harde, kunststoffen dak verdwijnt met een druk op de knop in de kofferbak. Zo verandert de auto in een leuke cabriolet. Voor de dakconstructie is Nissan zelf verantwoordelijk, maar de Japanners laten de diverse componenten van de inklapbare hardtop door Karmann in Osnabrück vervaardigen.

Het uiteindelijke productiemodel wijkt in vormgeving enigszins af van het concept dat in Parijs werd onthuld. Maar net als bij het studiemodel is sprake van een dak dat bestaat uit twee scharnierende delen die als lepels in elkaar passen, waardoor er zoveel mogelijk bagageruimte overblijft. De Micra C+C is een van de weinige cabriolets in de compacte klasse met ruimte voor vier inzittenden.

Meer informatie, prijzen en specificaties volgens later. Maar het dromen kan alvast beginnen