Londense Japanner

Geen reacties

Japans van buiten, Brits van binnen. Zo kan de nieuwe Nissan Cube + Conran & Partners worden omschreven. Nissan Design Europe ontwierp de auto samen net het Londense Conran & Partners, een bureau voor architectuur, interieurdesign en grafisch ontwerp. En terwijl Nissan voor het uiterlijk geïnspireerd werd door Japan, liet Conran & Partners het flamboyante karakter van Londen in het interieur een hoofdrol spelen.

Bij het ontwerpen van de Cube +Conran & Partners stond het thema rust centraal. Samen met het thema cirkel wat symbool staat voor Japanse schoonheid, vormt dit het Japanse DNA van de auto. Het ontwerp van de wielen is bijvoorbeeld geïnspireerd op rimpelingen in een Japanse vijver. Het ingetogen interieur staat in scherp contrast met het opvallende roodgekleurde interieur met Londense uitstraling. De lederen bekleding geeft een gevoel van kwaliteit en biedt decadent rijplezier.

Nissan Design Europe in Londen werd in januari 2003 geopend en heeft meer dan 50 ontwerpers in dienst. Het de bedoeling dat de studio de volgende generatie Europese Nissans gaat ontwerpen. Sinds de opening zijn ze op zoek naar een partner die kan helpen bij het ontwikkelen van de juiste Europese uitstraling. Want die Japanners kunnen technisch fraaie dingen bouwen, de uitstraling is meestal niet de smaak van de gemiddelde Europeaan.

De Nissan Cube valt bij de Japanners wél zeer in de smaak. Sinds de Japanse introductie in oktober 2002 is de auto niet meer weg te denken uit de topvijf van bestverkochte autos. De Cube is daar een hippe auto die vooral wordt gekocht door trendsetters. Of wij Europeanen de Londense Cube + Conran & Partners wel mooi gaan vinden, vragen we ons eerlijk gezegd wel een beetje af.