Qashqai: crossover van de toekomst

Geen reacties

De Qashqai is voorzien van een geavanceerd, elektronisch bestuurde vierwielaandrijving en is ontworpen om alle obstakels in het stedelijke gebied de baas te kunnen. Consumenten hebben een steeds actievere levensstijl en zoeken een auto die daarbij past. Ze willen de stoere uitstraling van een 4×4, het comfort van een traditionele sedan en genoeg ruimte om hun gezin mee te kunnen nemen. Daarbij moet hun auto onderscheidend zijn en uitstijgen boven de massa. Al deze eigenschappen zijn samengevoegd in de Qashqai.
Nissan pakt op de Autosalon van Genève uit met een spectaculair 4×4-model. De conceptauto Qashqai is een compacte crossover die mikt op de autokopers van de toekomst.

Hoewel de auto nog in een ontwikkelingsfase is, heeft Nissan de kopersgroep al duidelijk voor ogen: jonge mensen die, hun leeftijd in aanmerking genomen, succesvol carrière maken en in een stedelijke omgeving wonen. De Qashqai stelt deze groep in staat in het weekend op zoek te gaan naar ontspanning en avontuur in welke vorm dan ook.

De auto heeft daarom een ruim en flexibel interieur. Dankzij de innovatieve wegvouwbare stoelen, die individueel bevestigd zijn, kunnen zowel de wekelijkse boodschappen als de sportuitrusting en de fietsen gemakkelijk worden meegenomen. De flexibiliteit wordt verder vergroot door het ontbreken van de B-stijlen en de naar achter openslaande achterdeuren. Zodoende is de in- en uitstap erg gemakkelijk. Uiteraard heeft het ontbreken van de middenstijl geen nadelige gevolgen voor de structurele stevigheid van de carrosserie van de Qashqai.

Het exterieur weerspiegelt duidelijk het nieuwe DNA van Nissan, dat we kennen van de Micra, de Primera en de 350Z. De uitgebouwde wielkasten van de Qashqai zorgen samen met de grote wielen voor een krachtig en functioneel uiterlijk. Maar subtiele designdetails zorgen ervoor dat het ontwerp niet te agressief overkomt.

Deze conceptauto is het eerste model dat geheel werd ontworpen door de designstudio van Nissan Design Europe in London. Deze studio, die in januari 2003 de deuren opende, heeft als missie de Nissans van de toekomst voor de Europese markt te ontwerpen.