Nissan Micra wint 2003 European Automotive Design Award!

Geen reacties

Op de Autosalon van Genève mocht de Nissan Micra zijn eerste onderscheiding in ontvangst nemen. De eigenzinnige Nissan werd onderscheiden met de 2003 European Automotive Design Award. Een jury van zeshonderd vakmensen uit de automotivebranche en de designindustrie kenden de Micra deze prijs toe in de categorie productieautos.
Dominique Fontignies, hoofd van de organisatie Designers die de verkiezing organiseerde, legt uit waarom de Nissan de prestigieuze titel kreeg: Bij alle zeshonderd stemmers was de Micra torenhoog favoriet. Nissan heeft de auto een duidelijk eigen karakter meegegeven. Het exterieur is fris en attractief, met veel originele en elegante elementen. Binnenin is de ideale combinatie gevonden tussen functionaliteit en innovatie. Er is bovendien goed gebruikgemaakt van originele materialen en stoffen. Sinds 1996 worden de Design Awards uitgereikt. In totaal brengen zeshonderd vakmensen uit dertig verschillende landen hun stem uit op de meest originele nieuwe auto. Al deze vakmensen zijn werkzaam in de automotive branche en de designindustrie.

De Micra is een belangrijke peiler in het gamma van Nissan. Zowel aan het nieuwe, jeugdige elan van het merk als aan de verkoopcijfers geeft het compacte Nissan-model een belangrijke impuls. Naast het spannende uiterlijk is de Micra voorzien van allerhande technische hoogstandjes, zoals een automatische airconditioning en keyless-entry . Twee zaken die zeker geen gemeengoed zijn in deze klasse.

De Micra is verkrijgbaar vanaf 11.200 euro. Voorzien van een moderne 1.5 dCi-dieselmotor is de eigenzinnige Nissan er al voor 15.050 euro.