Inladen die Navara

Geen reacties

De pick-up is niet echt populair in Nederland, maar misschien brengt Nissan daar met haar Navara verandering in. Begin juni zal het eerste exemplaar van de nieuwe auto met open laadbak voor de Nederlandse markt van de band rollen en anderhalve maand later moet hij bij de dealer staan.

De Navara is de opvolger van de Pick-up, die in een ver verleden als King-Cab door het leven ging. De nieuwe pick-up is gebaseerd op de Pathfinder. Zo zijn onderstel, aandrijflijn en motor hetzelfde, net als het plaatwerk tot en met de voorste voorruitstijl. De auto komt er als Single Cab, vijfpersoons Double Cab (geel kenteken) en als King Cab (grijs kenteken). De eerste versie zal niet in Nederland leverbaar worden.

De nieuwe pick-up heeft een trekgewicht van drie ton, en het laadvermogen bedraagt een ton. Voor de aandrijving zorgt een 2,5 liter dieselmotor met vier cilinders en verkrijgbaar met twee vermogens: 140 en 174 pk.

De prijzen van de Navara zijn nog niet bekend, maar wel is al duidelijk waar hij verder mee wordt uitgerust. Zo zijn automatische airco, meerdere opbergmogelijkheden en verschillende opstellingsmogelijkheden voor de stoelen ter vergroting van de laadruimte, standaard. Opties zijn: cruise control, een afdekhoes voor de laadruimte en geleiderails, schotten en dwarsgeplaatste draagbalken voor de laadvloer.