Nissan Micra uit de steigers

Geen reacties

Na een korte renovatieperiode staat nu een volledig opgefriste Nissan Micra klaar. Er is zowel van binnen als van buiten gewerkt aan het origineel dat stamt uit 2003. Zeer interessant is de toevoeging van een nieuw topmodel, de snelle Micra 160SR die half augustus op de markt verschijnt. En natuurlijk de voor eind dit jaar voorspelde C+C coupé-cabrio.

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: de vanafprijs is ook onder handen genomen en net als de Micra op een hoger plan getild. Instappen doet de koper nu pas vanaf € 10.995,-, en dat is toch € 1.000,- meer dan voorheen. Op alle uitrustingsniveaus krijgt de klant hiervoor opgefriste designelementen retour.

Op motorisch gebied is er weinig veranderd, maar dat duurt tot medio augustus. Dan komt er een 1,6 liter benzinemotor bij met een vermogen van 110 pk. Dit voor een compacte auto als de Micra krachtige blok is voorbehouden aan de 160SR. Deze atleet van de familie is wat betreft besturing (direct), onderstel (sportief afgestemd) en uiterlijk (lichtmetalen 16 inch velgen en een sportief eindstuk op de uitlaat), helemaal op zijn taak als gti-achtige voorbereid. Zelfs ESP hoort er bij.

Ook het interieur doet mee, met onder andere witte wijzerplaten met aluminium-look, een met leer bekleed stuurwiel, sportpedalen. Voor het comfort worden ook climate control en cd-wisselaar meegeleverd.

De Micra 160 SR is te koop vanaf € 16.995,-. Wat de fraaie C+C coupé-cabriolet gaat kosten is nog niet bekend.