Nissan toont voorproefje nieuwe GT-R

Geen reacties

Nissan toont op de Tokyo Motor Show een prototype van een nieuwe sportwagen die in 2007 op de markt komt. De GT-R PROTO is een compleet nieuw model in een lange reeks GTs.

De GT-R volgt de inmiddels acht jaar oude R34 op, maar heeft eigenlijk niets meer van dit model in zich. Nissan belooft ons een compleet nieuwe auto, en als we de fotos mogen geloven dan komen ze die belofte inderdaad na. Was de R34 nog een sedan in snelle race-uitmonstering, de nieuwe GT-R is een sportwagen pur sang. De ontwerpers hebben zich ook duidelijk laten inspireren door de 350Z. De GT-R heeft een schitterend lijntje, met hier en daar een doelbewust uitgedeelde deuk of plooi. Een robuuste neus en een gestroomlijnd inzittendencompartiment geven hem, evenals door de speciale luchtinlaten en dubbele uitlaatpijpen, een echte racy-look.

Over wat er onder de motorkap komt te liggen, doet Nissan nog geen uitspraken. Maar dat zal best indrukwekkend zijn. In tegenstelling tot zijn vroege voorgangers die alleen voor de Japanse markt bestemd waren, wordt de nieuwe GT-R over de hele wereld verkocht.
In 2007 komt hij op de markt en volgens Nissan zal het nu getoonde prototype niet veel van het productiemodel afwijken.